Εδώ και δύο χρόνια και από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, η Microsoft έχει υποσχεθεί στους φίλους του Xbox One ότι θα υποστηρίξει τη σύνδεση πληκτρολογίου και ποντικιού.

Όμως μέχρι σήμερα και εκτός απο την περιορισμένη υποστήριξη στο Minecraft και μόνο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα. Αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον, αφού πληροφορίες της ιστοσελίδας Windows Central αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα και μάλιστα σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχετικών gaming περιφερειακών, την Razer.

Διάβασε επίσης: Το Xiaomi Redmi 6 Pro είναι το ένα νέο smartphone για την mid-range κατηγορία

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση της Microsoft με developers όπου αναφέρθηκε ότι οποιοδήποτε πληκτρολόγιο δεν είναι bluetooth και συνδέεται με υπολογιστή μέσω usb καλωδίου ή μέσω dongle, θα είναι συμβατό με την κονσόλα.

Στην ίδια παρουσίαση η  Microsoft εξέφρασε την ανησυχία της σε ότι αφορά την «ανταγωνιστική ισορροπία» που θα υπάρξει όταν οι gamers που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι θα βρεθούν απέναντι από χρήστες που χρησιμοποιούν gamepad (συνήθως οι πρώτοι έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα).

Πιθανή περίοδος που θα δούμε τη συγκεκριμένη υποστήριξη ορίζεται το Φθινόπωρο σύμφωνα με το δημοσίευμα.