Ένα από τα αιτήματα των κατόχων του Xbox One, ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα η Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η εταιρεία, το Xbox One θα αποκτήσει πολύ σύντομα υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο (όπως είχαμε ενημερώσει από τον Ιούνιο), με τους gamers να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε επιλεγμένα παιχνίδια. Αυτό θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που ο προγραμματιστής του παιχνιδιού έχει προβλέψει τη συγκεκριμένη υποστήριξη, και μπορεί να προστεθεί και ως patch για παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο η Microsoft, συνεργάστηκε με την Razer η οποία φημίζεται για τα αντίστοιχα περιφερειακά που κυκλοφορεί κυρίως για προσωπικούς υπολογιστές. Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι θα υποστηρίζονται μόνο τα περιφερειακά της Razer αφού όπως ξεκαθαρίζει η Microsoft, κάθε USB ποντίκι και πληκτρολόγιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έκδοση του Xbox One, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Χbox One X.

Αρχικά η υποστήριξη θα είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα Xbox Insider, και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε όλους τους κατόχους της κονσόλας μέχρι το τέλος του έτους.