Το Xbox Live το γνωρίζουμε ως την υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους Xbox κονσολών, να παίζουν με άλλους τα αγαπημένα τους παιχνίδια μέσω Internet αλλά και να κερδίζουν achievements μεταξύ άλλων.

Η Microsoft ετοιμάζεται να φέρει το Xbox Live και σε άλλες πλατφόρμες όπως αυτή του iOS της Apple, του Android της Google καθώς και στο Switch της Nintendo. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω ενός SDK που η εταιρεία θα διαθέσει σε όλους τους κατασκευαστές παιχνιδιών πολύ σύντομα.

Αν κάτι παρόμοιο πιστεύετε ότι υπάρχει ήδη, δεν απέχετε πολύ από την πραγματικότητα αφού όντως η Microsoft έχει ενσωματώσει το Xbox Live σε μερικά παιχνίδια του iOS και του Android. Όμως αυτό ισχύει αποκλειστικά και μόνο για δικά της παιχνίδι ενώ τώρα το όλο σχέδιο αφορά συνολικά τη δυνατότητα να παρέχεται σε όλους τους κατασκευαστές.

Ο χρήστης θα μπορεί να προσθέτει achievement στο λογαριασμό του αλλά και να συνέχισει μια εμπειρία από εκεί που την άφησε, ακόμα και αν την άρχισε σε διαφορετική πλατφόρμα.

Περισσότερα περιμένουμε να μάθουμε σύντομα ενώ είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον σε επίπεδο υπηρεσιών για gaming, η Microsoft θα έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά.τ