Η σειρά παιχνιδιών Worms υπάρχει εδώ και 25 χρόνια και η μηχανική κάθε έκδοσης ήταν λίγο-πολύ η ίδια. Το κύριο χαρακτηριστικό των περισσότερων εκδόσεων ήταν οι μάχες μεταξύ σκουληκιών, με τις κινήσεις κάθε παίκτη να διεξάγονται με τη σειρά. Το Worms Rumble, το επόμενο παιχνίδι στη σειρά, αλλάζει ό,τι ήξερες, φέρνοντας μάχες σε πραγματικό χρόνο και Battle Royale mode.

Ο νέος τίτλος της Team17 είναι μια σημαντική αναχώρηση από τα συνηθισμένα. Με το Worms Rumble τα αγαπημένα σκουλήκια περνούν σε νέα εποχή, όπου το διαδικτυακό παιχνίδι κυριαρχεί. Ο αμέσως προηγούμενος τίτλος της σειράς, το Worms W.M.D., είχε και αυτό online στοιχεία αλλά όχι τόσο ανεπτυγμένα.

Στο Worms Rumble οι παίκτες θα μπορούν να πάρουν μέρος σε online μάχες Battle Royale, με κάθε παιχνίδι να ξεκινά με 32 παίκτες. Στόχος σου είναι -φυσικά- να είσαι το… last worm standing. Πέρα από τις solo προσπάθειες, θα μπορείς να πάρεις μέρος και με ομάδα. Ο χαρακτήρας σου θα είναι παραμετροποιήσιμος και θα μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση και τις κινήσεις του.

Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο το online παιχνίδι, όμως, καθώς το turn-by-turn gameplay απουσιάζει εντελώς από το παιχνίδι. Αυτό αλλάζει πλήρως το χαρακτήρα που έχει εδραιώσει το παιχνίδι με τα χρόνια αλλά δίνει παράλληλα νέες δυνατότητες στους παίκτες. Το αν αυτή η αλλαγή στο gameplay θα είναι μόνιμη, ή θα αφορά μόνο το Worms Rumble, θα φανεί από τον μεθεπόμενο τίτλο.

Το Worms Rumble θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 τόσο στο PlayStation 4 όσο και στο PlayStation 5, αλλά και στο PC. Η Team17 επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι θα υποστηρίζει cross play, αλλά δε διευκρίνισε αν σχεδιάζει την κυκλοφορία του Worms Rumble και σε άλλες πλατφόρμες, πέρα από PC και PlayStation!