Το WhatsApp είναι έτοιμο να επεκταθεί σε εκατομμύρια ακόμα συσκευές, μόνο που αυτές δεν θα είναι smartphones αλλά feature phones που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα KaiOS.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει παρουσία σε αρκετά εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα smartphones που οι περισσότεροι γνωρίζουμε. Χωρίς εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και χωρίς τις δυνατότητες που έχουμε συνηθίσει σε επίπεδο πλατφόρμας, τα κινητά που στηρίζονται στο KaiOS είναι φτιαγμένα για να επιτελούν τα βασικά τους καθήκοντα και κυρίως ότι έχει σχέση με τηλεφωνικές κλήσεις.

Διάβασε επίσης: Το Asus ROG Phone II είναι ίσως το πιο δυνατό smartphone της αγοράς.

Όμως η παρουσία του WhatsApp στο KaiStore αναμένεται να φέρει τη γνωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, σε τουλάχιστον 100 εκατομμμύρια κινητά. Ήδη με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το WhatsApp έχει εγκατασταθεί σε 1.5 δισεκατομμύρια συσκευές, οι οποίοι αναμένεται να μεγαλώσουν μόλις ξεκινήσουν οι κάτοχοι Kai OS συσκευής, να εγκαθιστούν πρόσθετα προγράμματα.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το YouTube Music γίνεται πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με τον πρώτο μήνα συνδρομής να διατίθεται δωρεάν.

Σύμφωνα με το Facebook στο οποίο ανήκει το WhatsApp, η εφαρμογή μπορεί να τρέξει σε όλα τα κινητά που έχουν τουλάχιστον 256MB μνήμη, με την πλειοψηφία να είναι συμβατή με αυτή τη συνθήκη.