Επίσημο έγινε τελικά το νέο smartphone της Vivo με την ονομασία Vivo NEX S,  το οποίο διακρίνεται για την οθόνη του η οποία καλύπτει το 91.2% της εμπρόσθιας επιφάνειας.

Για να το πετύχει αυτό, η Vivo έχει προχωρήσει στην ενσωμάτωση αρκετών τεχνολογιών που δε συναντάμε εύκολα σε άλλα smartphones.

Αν και το NEX S δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το πρωτότυπο Apex που παρουσίασε η Vivo πίσω από κλειστές πόρτες στη πρόσφατη Mobile World Congress, εντούτοις είναι το smartphone του οποίου η οθόνη καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εμπρόσθιας επιφάνειας. Αυτή στηρίζεται στην τεχνολογία AMOLED ενώ η αναλογία πλευρών είναι 19,3:9 και η ανάλυση Full HD+.

Διάβασε επίσης: Η Huawei ανακοίνωσε τις 6 εκατομμύρια πωλήσεις για τη σειρά P20

Μία από τις τεχνολογίες που υποστηρίζει η συσκευή για να επιτύχει αυτό το ποσοστό αναλογίας οθόνης-εμπρόσθιας επιφάνειας, είναι η παρουσία του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται κάτων από την οθόνη και αποτελεί τη νέα γενιά των σχετικών αισθητήρων.

Ακόμα η απουσία ακουστικού ισοσκελίζεται από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Screen SoundCasting Technology. Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συσκευής είναι η εμπρόσθια κάμερα η οποία αποκαλύπτεται με μηχανισμό από το πάνω μέρος, μόλις ενεργοποιηθεί από το λογισμικό.

Η κυκλοφορία του Vivo NEX S εκτός Κίνας είναι αμφίβολη μέχρι στιγμής, με την τιμή του να έχει οριστεί στα $700 όταν και θα διατεθεί στην αγορά στις 23 Ιουνίου.