Μπορεί να έχει καιρό να μας απασχολήσει σοβαρά με κάποιο αξιόλογο smartphone, όμως η HTC συνεχίζει να κυκλοφορεί μερικά από τα καλύτερα συστήματα εικονικής πραγματικότητας. Το τελευταίο είναι το HTC Vive Cosmos VR το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, έχοντας πρωτοπαρουσιαστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά στη CES.

Σε αντίθεση με το δημοφιλές HTC Vive, το HTC Vive Cosmos VR δεν χρειάζεται εξωτερικούς αισθητήρες προκειμένου να εντοπίζει την ακριβή θέση του χρήστη στον τρισδιάστατο χώρο. Παραμένει πάντα όμως η αναγκαιότητα σύνδεσής του με ένα δυνατό PC για όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα η HTC έχει αναβαθμίσει σημαντικά τα LCD panel, τα οποία πλέον διαθέτουν συνδυασμένη ανάλυση 2880 x 1700 καθώς και γωνία θέασης 110 μοιρών μαζί με ρυθμό ανανέωσης 90hz.

Διάβασε επίσης: Απόλαυσε 1 ώρα gameplay από το Death Stranding, το πολυαναμενόμενο παιχνίδια του Hideo Kojima.

Ακόμα σε περίπτωση που νιώσετε κούραση, μπορείτε απλά να ανασηκώσετε τα LCD panels χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε εντελώς το κράνος. Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Vive Cosmos VR είναι ο αρθρωτός σχεδιασμός του ο οποίος του επιτρέπει τη μελλοντική εγκατάσταση αρθρωμάτων τα οποία θα επεκτείνουν τις δυνατότητές του. Επιπλέον σύμφωνα με την HTC, το νέο σύστημα είναι πλήρως συμβατό με το Vive Wireless Adapter.

Τέλος είναι το πρώτο VR σύστημα της HTC το οποίο δεν συνδέεται με το Steam VR αλλά με μια πρόταση της ίδιας της εταιρείας, το Vive Reality System. Μάλιστα η HTC θα περιλαμβάνει δωρεάν ετήσια συνδρομή στο Viveport Infinity για όποιον προχωρήσει σε προπαραγγελία μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Το σύστημα VR θα κυκλοφορήσει την επομένη, στις 3 Οκτωβρίου δηλαδή με τιμή $699.