Ένα χρόνο -και κάτι- μετά την απόσυρση της εφαρμογής του για υπολογιστές Mac, το Twitter επιβεβαίωσε ότι φέρνει μια νέα έκδοση πολύ σύντομα.

Αυτό θα γίνει εφικτό με το macOS 10.15 Catalina και τη λειτουργία Project Catalyst που υποστηρίζει η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταφέρουν τις iPad εφαρμογές τους στο macOS με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα.

Η νέα εφαρμογή του Twitter αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και θα διαθέτει λειτουργίες όπως dark mode, συντομεύσεις πληκτρολογίου, υποστήριξη πολλαπλών παραθύρων και ειδοποιήσεις.

Διάβασε επίσης: Το iCloud έρχεται στο Microsoft Store των Windows 10.

Τον Φεβρουάριο του 2018, το Twitter απέσυρε την εφαρμογή του από το App Store της Apple για macOS, προτρέποντας στα μέλη του να χρησιμοποιούν την web έκδοσή του, μια αρκετά αμφιλεγόμενη κίνηση.

Πλέον γνωρίζουμε επίσημα ότι ο λόγος για την κίνηση αυτή, αποτέλεσε η «αδυναμία της εταιρείας να συνεχίζει να ενημερώνει όχι μόνο την iOS εφαρμογή αλλά και αυτή του desktop λειτουργικού συστήματος».

Με το Project Catalyst το Twitter αναφέρει ότι οι πόροι που χρειάζεται να επενδύσει για την ανάπτυξη της macOS εφαρμογής είναι ελάχιστοι όπως και για τη συνεχή αναβάθμιση της εφαρμογής.