Ένα από τα δημοφιλέστερα videogames όλων των εποχών, το Tetris, γίνεται αυτή την εβδομάδα 35 ετών.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η κατάλληλη τοποθέτηση των “τούβλων” που πέφτουν από την κορυφή, έτσι ώστε να σχηματίζονται γραμμές χωρίς κενά, οι οποίες στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Με περισσότερες από 170 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλες τις πλατφόρμες που έχει παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, το Tetris δεν είναι μόνο ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια αλλά και από τα πιο επιτυχημένα, αφού μόνο το Minecraft έχει σημειώσει περισσότερες πωλήσεις.

Διάβασε επίσης: Το Death Stranding έρχεται στο PlayStation στις 8 Νοεμβρίου

Τεράστια βοήθεια στη δημοτικότητα του παιχνιδιού αποτέλεσε η δωρεάν παρουσία του μέσα στη συσκευασία του Game Boy της Nintendo, κάτι που άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος ο δημιουργός του παιχνιδιού. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρώσο Alexey Pajitnov ο οποίος ανάμεσα σε αρκετά προβλήματα, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εκτός Ρωσίας, κάτι που γινόταν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Pajitnov, το Tetris δημιουργήθηκε σε 6 μόλις εβδομάδες ενώ τα τελευταία 35 χρόνια, εκατοντάδες εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες, με τελευταία αυτή για το Nintendo Switch. To Tetris 99 συγκεκριμένα δίνει μια battle royale λογική στο γνωστό puzzle game, κάνοντάς το ακόμα πιο εθιστικό.