Ο «κλασσικός» φορητός υπολογιστής της Microsoft, το Surface Laptop 3 ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία.

Υπάρχουν διαφορές στο σχεδιασμό σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά αφού βλέπουμε την παρουσία αλουμινένιου φινιρίσματος αλλά και 20% μεγαλύτερου trackpad. Ίδιου μεγέθους παραμένει η οθόνη, στις 13,5 ίντσες ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε 10ης γενιάς επεξεργαστή Intel, με 8 ή 16GB μνήμη ανάλογα με την έκδοση. Πολλές επιλογές δίνει η Microsoft και σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρου που ξεκινά από τα 128GB και φτάνει το 1TB.

Διάβασε επίσης: Το Surface Pro 7 αποκτά θύρα USB-C.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστές οι επιδόσεις του Surface Laptop 3, η Microsoft ισχυρίζεται ότι αυτές είναι 3 φορές μεγαλύτερες από το τελευταίο MacBook Air με το οποίο συναγωνίζεται απευθείας. Δεν λείπουν φυσικά οι θύρες USB-A αλλά και USB-C για πρώτη φορά. Η Microsoft ανέφερε ότι μπορεί να επισκευαστεί εύκολα, με την πρόσβαση στα ενδότερα να γίνει με πολύ εύκολο τρόπο.

Μια αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι η κυκλοφορία και δεύτερου μοντέλου με 15 ίντσες οθόνη. Εκεί μάλιστα βρίσκουμε επεξεργαστή AMD Ryzen 5 ή 7, η πρώτη φορά που βλέπουμε την παρουσία της AMD σε Surface σύστημα.

Κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ με τις τιμές να ξεκινούν από τα $999 για το Surface Laptop 3 των 13.5 ιντσών και στα $1199 για το μοντέλο των 15 ιντσών.