Οι φήμες για τη μεταφορά ενός από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών, του Super Mario Bros της Nintendo, στον κινηματογράφο, πάνε πίσω αρκετά χρόνια.

Όμως πλέον θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα και σχετικά σύντομα, όπως το 2022. Αυτό τουλάχιστον διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Variety, μία από τις σημαντικότερες ιστοσελίδες γύρω από τον κινηματογράφο. Σε συνέντευξη του ο Chris Meledandri, ιδρυτής της Illuminati που βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως τα Minions, επιβεβαίωσε ότι το σχετικό Project αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την εταιρεία του.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ο Shigeru Miyamoto, ο δημιουργός του Mario αλλά και του videogame, θα έχει σημαντική εμπλοκή με την ταινία, κάτι που δεν ίσχυσε το 1993 σε μια παρόμοια προσπάθεια μεταφορά των αδερφών Luigi στον κινηματογράφο, με καταστροφικά όμως αποτελέσματα.

Τίποτα άλλο δεν γνωρίζουμε για την ταινία, και όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο θα ισχύσει για αρκετό καιρό ακόμα όσο συνεχίζεται η παραγωγή της εταιρείας. Πιθανόν η Nintendo να έχει να μας ανακοινώσει κάτι στην επόμενη E3.