Το επόμενο μεγάλο Windows 10 Update, το 6ο κατά σειρά, θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου (όπως σας είχαμε πληροφορήσει τον προηγούμενο μήνα) σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, με την εταιρεία να έχει ήδη ολοκληρώσει την ανάπτυξη του νέου update που θα έχει τον αριθμό 1803.

Σε αντίθεση με άλλες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, η Microsoft έχει επιλέξει αυτή τη φορά να μη δώσει έμφαση στην παρουσίαση νέων μεγάλων λειτουργιών αλλά στη γενική σταθεροποίηση του συστήματος. Μία από τις εξαιρέσεις πάντως θα είναι το Timeline, ένας πιο βελτιωμένος τρόπος multitasking που δεν εμφανίζει μόνο τις ανοιχτές εφαρμογές αλλά σας πάει και μια βόλτα στο παρελθόν, με τον χρήστη να μπορεί να δει ακριβώς τις κινήσεις που έκανε. Σε αυτές περιλαμβάνεται το άνοιγμα συγκεκριμένων ιστοσελίδων, εφαρμογών, βίντεο κ.α.

Ακόμα η έκδοση 1803 των Windows 10 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στον Edge browser όπως η υποστήριξη PWA (Progressive Web Apps), της νέας γενιάς εφαρμογών κατά πολλούς, οι οποίες μιμούνται τη λειτουργία των εγγενών εφαρμογών μιας πλατφόρμας. Μάλιστα οι συγκεκριμένες εφαρμογές, θα έχουν πλέον παρουσία και στο Microsoft Store.

Η αναβάθμιση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της περίπου το απόγευμα της 10ης Απριλίου, μέσα από το Windows Update.