Όπως αναμενόταν, η Sony παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα στην κατηγορία των smartphones η οποία δεν είναι άλλη από το Sony Xperia 5.

Το νέο Xperia έρχεται να πατήσει πάνω στο προηγούμενο μοντέλο, το Xperia 1, διαθέτοντας αρχικά την ίδια κινηματογραφία αναλογία διαστάσεων 21:9 που ναι μεν το κάνει πιο μακρόστενο αλλά ιδανικό για την παρακολούθηση ταινιών. Η ίδια η οθόνη δεν αλλάζει διαστάσεις παραμένοντας στις 6.1 ίντσες και στηρίζεται πάντα στην κορυφαία OLED τεχνολογία, κάτι που της δίνει πανέμορφα χρώματα ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει HDR BT.2020 και καλύπτει στο 100% την χρωματική παλέτα DCI-P3.

Η Qualcomm έχει παρουσία και σ’ αυτό το smartphone με το Snapdragon 855 SoC, το οποίο συνοδεύεται με 6GB μνήμης και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο δεξί μέρος της συσκευής και όχι κάτω από την οθόνη ενώ η συσκευή υποστηρίζει το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68, με τη Sony να είναι η εταιρεία που μας έμαθε τι σημαίνει «αδιάβροχο» smartphone.

Διάβασε επίσης: Το Nokia 2720 φέρνει μνήμες από το παρελθόν.

Περνώντας στις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, και οι τρεις έχουν ανάλυση 12MP με την πρώτη να είναι ευρυγώνια με f/1.6, υποστηρίζοντας όχι μόνο οπτική σταθεροποίηση 5 αξόνων αλλά και τον εντοπισμού του ματιού κατά την εγγραφή βίντεο, μια δυνατότητα που συναντάμε στις ακριβές κάμερες της Ιαπωνικής εταιρείας. Ο δεύτερος αισθητήρας διαθέτει τηλεφακό (52mm, f:2.4) με 2x optical zoom και βασίζεται σε αισθητήρα 1/3.4“ 12MP με pixels 1,0μm ενώ η τρίτη κάμερα βρίσκεται πίσω από ένα υπερ-ευρυγώνιο σύστημα φακών με f/2.4.

Το Sony Xperia 5 αναμένεται στην αγορά τον Οκτώβριο, με την τιμή του να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.