Έχοντας πρόσφατα «φρεσκάρει» την web υπηρεσία του με έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό, το Skype στρέφει την προσοχή του τώρα στις Mobile εφαρμογές του με λειτουργία Screen Sharing.

Η τελευταία beta έκδοση που διατίθεται για iOS και Android, φέρνει τη λειτουργία Screen Sharing, κάτι που σημαίνει ότι κατά τη βιντεοκλήση, ο χρήστης του smartphone μπορεί να δείξει στον συνομιλητή του την οθόνη του κινητού του.

Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να μη μοιάζει τόσο σημαντική όσο άλλες πρόσφατες στις οποίες προχώρησε η Microsoft όπως οι ομαδικές βιντεοκλήσεις 50 ατόμων και το θόλωμα του παρασκηνίου, όμως αναμένεται να αγαπηθεί από τους χρήστες.

Στα σενάρια που το screen sharing μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο είναι για να δείξει ο κάτοχος του κινητού μια υπηρεσία ή κάποια άλλη εφαρμογή όπου προφανώς έχει εντοπίσει κάτι ενδιαφέρον. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρόμοιο χαρακτηριστικό δε διαθέτει ο άμεσος ανταγωνισμός του Skype όπως το Messenger, το WhatsApp, και το Snapchat, ενώ αρκετές άλλες mobile εφαρμογές παρέχουν τη δυνατότητα.