Πριν ένα χρόνο περίπου, η Sega παρουσίαζε το Sega Mega Drive Mini, μια από τις δημοφιλέστερες κονσόλες της εταιρείας, η οποία θα κυκλοφορούσε κάπου μέσα στο 2018.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εξαιτίας καθυστερήσεων στην ανάπτυξη της κονσόλας, με τη Sega να ανακοινώνει σήμερα τελικά ότι προτίθεται να φέρει το Mega Drive Mini στην αγορά στις 19 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα γίνει με τη συνοδεία 40 παιχνιδιών τα οποία θα είναι προεγκατεστημένα στην κονσόλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν κλασσικοί τίτλοι όπως τα Sonic the Hedgehog 2, Shining Force, Gunstar Heroes and Comix Zone, Space Harrier II, Puyo Puyo 2, Rent-a-Hero, Castlevania Bloodlines και Powerball.

Όπως και σε άλλες παρόμοιες μίνι εκδόσεις κλασσικών παιχνιδοκονσολών, το Mega Drive mini έρχεται με θύρες microUSB και HDMI φέρνοντας ανάλυση 720p. Το χειριστήριο είναι η κλασσική έκδοση του Mega Drive με 6 πλήκτρα ενώ ο χρήστης μπορεί να σώσει ένα παιχνίδι σε οποίο σημείο θέλει.

Υπάρχει reset πλήκτρο ενώ η τιμή του έχει οριστεί στα $60 για την έκδοση με το ένα χειριστήριο και τα $80 για την έκδοση με τα δύο χειριστήρια. Παραμένει ακόμα μυστήριο πότε θα δούμε την κονσόλα στην Ευρώπη και σε ποια τιμή.