Μια από τις ανακοινώσεις που πέρασε «στα ψιλά» κατά την ανακοίνωση των Samsung Galaxy S21 ήταν η συμβατότητα του Samsung Galaxy S21 Ultra με το S Pen. Όχι άδικα -θα πει κανείς- αφού στο Unpacked είδαμε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες, που έρχονται στα smartphone της Samsung. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση των νέων S Pen και S Pen Pro είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για πολλούς χρήστες.

Χαρακτηριστικά νέων S Pen

Τα νέα stylus της Samsung συνεργάζονται με το Galaxy S21 Ultra αλλά δεν είναι ενσωματωμένα στη συσκευή, όπως στη σειρά Note. Η επιλογή αυτή έδωσε τη δυνατότητα στη Samsung να μεγαλώσει το μέγεθος στα δύο νέα πενάκια, κάτι που τα κάνει πιο βολικά στη χρήση. Το S Pen Pro είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των δύο και ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες.

Samsung Galaxy S21 S Pen - 01

Το «απλό» S Pen είναι ένα stylus χωρίς Bluetooth άρα δεν χρειάζεται και μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες από τις έξυπνες λειτουργίες που ξέραμε από τη σειρά Note απουσιάζουν από αυτό. Το Pro πενάκι, όμως, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε. Η συνδεσιμότητα Bluetooth επιτρέπει στο Pro stylus να λειτουργήσει ως remote για την κάμερα ή χειριστήριο για τη μουσική.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως για να αξιοποιήσεις τη συμβατότητα με stylus που σου προσφέρει το Samsung Galaxy S21 Ultra δεν χρειάζεσαι ένα από τα νέα πενάκια. Η ναυαρχίδα της Samsung μπορεί να συνεργαστεί με παλιότερες εκδόσεις του stylus της Samsung. Οπότε, αν έχεις στην κατοχή σου κάποιο παλιότερο Galaxy Note, μπορείς να μεταβείς στο S21 Ultra και να κρατήσεις το πενάκι. Η συμβατότητα δουλεύει και αντίστροφα, με τα δύο νέα S Pen να μπορούν να αναγνωριστούν και από παλιότερα μοντέλα. Συγκεκριμένα τα νέα πενάκια της Samsung θα είναι συμβατά με τα Note10, Note20, Galaxy Tab S6 και Galaxy Tab S7.

Samsung Galaxy S21 S Pen - ft

Η συμβατότητα δεν περιορίζεται στο S Pen

Η συμβατότητα του S21 Ultra με stylus δεν σταματά εδώ. Η οθόνη του Galaxy S21 Ultra μπορεί να αναγνωρίσει πενάκια συμβατά με Wacom οθόνες, οπότε οι επιλογές σου μεγαλώνουν ακόμα πιο πολύ. Αν πάντως επιλέξεις το S Pen για το Galaxy S21 Ultra σου, τότε μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου, χάρη στην ειδική θήκη που δημιούργησε η Samsung, η οποία περιλαμβάνει ειδικό χώρο για το πενάκι.

Αν ήσουν κι εσύ «πιστός» της σειράς Note μέχρι σήμερα, φέτος έχεις ακόμα μια επιλογή για αναβάθμιση smartphone και δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου Galaxy Note. Το Samsung Galaxy S21 Ultra προσφέρει τη χρησιμότητα που θες!