Η γνωστή ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Capcom παρουσίασε νέα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις των βιντεοπαιχνιδιών της όλων των εποχών και μας επιφύλαξε μια διπλή έκπληξη. Πρώτον: Η έκδοση του Beat’em-Up Street Fighter 2 για το SNES πούλησε 6,3 εκατ. αντίτυπα και έμεινε για δεκαπέντε χρόνια στο θρόνο της Capcom. Δεύτερον: Το παιχνίδι δράσης τρόμου Resident Evil 5 που κυκλοφόρησε το 2009 πούλησε 200.000 περισσότερα αντίτυπα.

Residenevil
Η επιτυχία του Resident Evil 5 και της συνέχειάς του, που με 5,2 εκατομμύρια πωλήσεις καταλαμβάνει την τρίτη θέση στα μπεστ σέλερ της Capcom, είναι κάπως περίεργη. Και οι δύο τίτλοι δέχτηκαν κατά τη δημοσίευσή τους τεράστια κριτική από τον Τύπο και τους παίκτες, επειδή απείχαν πολύ από τις ρίζες των πρώτων επεισοδίων Resident Evil. Ωστόσο, τα νέα νούμερα αποδεικνύουν ότι η στρατηγική προϊόντων των στελεχών της Capcom ήταν σωστή.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες 61 συνολικά τίτλοι της Capcom έσπασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Μπορείτε να δείτε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στη διεύθυνση www.capcom.co.jp/ir/english/business/million.html.