Το Puma Smartwatch αποκαλύφθηκε στην έκθεση τεχνολογίας IFA 2019 και με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας, θέλει να εστιάσει περισσότερο στους δρομείς. Εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά high-end αλλά και άλλες χρήσιμες λειτουργίες που μπορείς να χρησιμοποιείς όταν βγεις για το καθιερωμένο τρέξιμο.

Το Puma Smartwatch έρχεται με το λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google, το οποίο ήδη πολλά smartwatches χρησιμοποιούν. Με άλλα λόγια, το περιβάλλον χρήσης θα σου είναι οικείο και γνώριμο. Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, είναι ο επεξεργαστής Snapdragon Wear 3100, τον οποίο δεν τον βρίσκει κανείς σε πολλά smartwatches.

Ο επεξεργαστής προσφέρει καλύτερη διαχείριση των ενσωματωμένων εφαρμογών με αποτέλεσμα να σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, αν και διαθέτει οθόνη always-on. Η Puma αναφέρει πως με μία φόρτιση, η μπαταρία θα σου προσφέρει αυτονομία έως και 24 ώρες, για να «βγάλεις» τουλάχιστον μία ημέρα άσκησης.

Διάβασε επίσης: Η παρουσίαση της Apple ζωντανά από το YouTube.

Όσο αφορά την καταγραφή των ασκήσεων, υπάρχουν λειτουργίες για την ανίχνευση των βημάτων, τους χτύπους της καρδιάς αλλά και GPS. Επίσης προσφέρει ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες, σχεδίαση που του επιτρέπει να μπαίνει στο νερό αλλά και διάφορες άλλες εφαρμογές άσκησης.

Εκτός όμως από εφαρμογές που αφορούν την άσκηση, το Puma Smartwatch διαθέτει Google Assistant, Google Pay και Spotify, ώστε να το χρησιμοποιείς ακόμη κι όταν δεν γυμνάζεσαι. Το ιδιαίτερο αυτό smartwatch πρόκειται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο σε τιμή κοντά στα $275.