Η Vivo έχει πλέον το δικό της sub-brand, την iQOO, η οποία ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο smartphone της iQOO δίνει έμφαση στο gaming, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Snapdragon 855, το ταχύτερο chipset της Qualcomm, με 12GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 4.000mAh η οποία φορτίζει μάλιστα αρκετά γρήγορα εξαιτίας του φορτιστή των 44W ο οποίος περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Όπως αναφέρει η εταιρεία, για μια πλήρη φόρτιση, αρκούν 45 λεπτά, αριθμός ρεκόρ με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Δες πως μπορείς να εισάγεις δεδομένα στο Excel με μία μόνο φωτογραφία

Η οθόνη των 6.4 ιντσών και στηρίζεται στην τεχνολογία OLED, έχοντας αναλογία πλευρών 19.5:9.  Ενσωματωμένος στην οθόνη είναι ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ για selfies, υπάρχει μια κάμερα 12MP. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τρεις κάμερες, στα 12, 13 και 2MP. O τρίτος φακός χρησιμοποιείται για bokeh λήψεις ενώ ο δεύτερος φακός είναι υπερευρυγώνιος, καταγράφοντας πολύ περισσότερο περιεχόμενο.

Το iQOO θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα και κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει και στην Ευρώπη μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με τιμή από €500.