Χωρίς καμία ένσταση, το PlayStation 4 είναι ο νικητής της τελευταίας γενιάς παιχνιδοκονσολών, αφού η διαφορά του από τον δεύτερο -το Xbox One-, είναι αρκετά μεγάλη.

Όμως όπως μας ενημερώνει η Sony, το PlayStation 4 αποτελεί και τη δεύτερη πιο επιτυχημένη παιχνιδοκονσόλα όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω του το πρώτο PlayStation αλλά και το Wii. Η ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρείας έγινε στα πλαίσια της δημοσιοποίησης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, όπου και μάθαμε ότι οι πωλήσεις της κονσόλες έφτασαν τα 2,8 εκατομμύρια μόνο για το τελευταίο τρίμηνο.

Έχοντας ως δεδομένο ότι οι πωλήσεις του PS4 έχουν ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια σύμφωνα με πρηγούμενη ανακοίνωση της Sony, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε 6 χρόνια, η κονσόλα έχει πουλήσει περίπου 103 εκατομμύρια τεμάχια. Με τον αριθμό αυτό, η Sony ξεπερνάει το Wii με τα 101,6 εκατομμύρια τεμάχια, αλλά και το πρώτο PlayStation με τα 102,5 εκατομμύρια τεμάχια.

Πάντως η Sony είναι αυτή που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας όπου και την πρωτοκαθεδρία έχει το PlayStation 2 με επιπλέον 50 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει για αρκετό καιρό να κάθεται στο θρόνο της πιο επιτυχημένης παιχνιδοκονσόλας όλων των εποχών.