Μετά το Axon 9 Pro που εντυπωσιάσε στην IFA 2018, η ZTE έχει ακόμα ένα νέο smartphone στα σκαριά, συγκεκριμένα το ZTE Nubia Z18, το οποίο ξεχωρίζει για την οθόνη του όπου καταλαμβάνει το 91.2% της εμπρόσθιας επιφάνειας, φέρνοντας το στην κορυφή όσο αφορά το συγκεκριμένο τομέα.

Το ZTE Nubia Z18 οποίο διατίθεται από το ομώνυμο sub-brand της κινεζικής εταιρείας και μπροστά από την οθόνη, διαθέτει μια μικρή εγκοπή ή αλλιώς notch. Αυτή στηρίζεται στην τεχνολογία LCD IPS και έχει Full HD+ ανάλυση. Στο εσωτερικό συναντάμε το κορυφαίο Snapdragon 845 της Qualcomm με 64 ή 128GB αποθηκευτικό χώρο. Στην πρώτη περίπτωση, η μνήμη φτάνει τα 6GB ενώ στη δεύτερη τα 8GB. Ακόμα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση μέσω του προτύπου Quick Charge 4.0, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 3.450mAh.

Συνολικά συναντάμε τρεις κάμερες στο Nubia Z18. Η πρώτη για τις selfies έχει ανάλυση 8MP ενώ στο πίσω μέρος χωρίς έκπληξη βλέπουμε δύο αισθητήρες των 16 και 24MP με διάφραγμα f/1.6 αλλά και εγγραφή βίντεο σε πολύ αργή κίνηση και συγκεκριμένα στα 960 fps.

Η τιμή του θα ξεκινά από τα $350 όταν η συσκευή διατεθεί αρχικά στην Κίνα μέσα στο Φθινόπωρο, χωρίς να γνωρίζουμε για την ώρα αν θα κάνει το απαραίτητο βήμα και στην Ευρωπαική αγορά.