Συνεχίζοντας μια πολιτική ανεξαρτητοποίησης πολλών εφαρμογών που έρχονται προεγκατεστημένες με τα Windows 10, η Microsoft σύντομα θα διαθέτει το κλασσικό Notepad μέσω του Microsoft Store.

Αυτό γίνεται σαφές από την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 στην οποία έχουν πρόσβαση όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider. Το Notepad, αποτελεί μια από τις παλαιότερες εφαρμογές των Windows, έχοντας παρουσία ήδη από την πρώτη έκδοση, με τη Microsoft να έχει προχωρήσει σε ελάχιστες αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η GoPro HERO8 έρχεται με βελτιωμένο επεξεργαστή GP2.

Πάντως η παρουσία του στο Microsoft Store δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να έρχεται προεγκατεστημένη σε κάθε σύστημα με Windows 10.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της κίνησης είναι η δυνατότητα που δίνει στη Microsoft να αναβαθμίζει την εφαρμογή όσο συχνά επιθυμεί και όποτε θέλει, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την κυκλοφορία κάποιας νέας έκδοσης των Windows.

Ίσως αυτό σημάνει και την αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η αμερικανική εταιρεία και ίσως δούμε επιτέλους ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες εδώ και χρόνια.