Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η HMD Global να κάνει την έκπληξη και ανάμεσα στα νέα smartphones που αποκαλύπτει στις εκθέσεις MWC και IFA, να τα συνοδεύει και από ένα ξεχωριστό feature phone, μια κατηγορία στην οποία άλλωστε έχει εδώ και χρόνια σημαντική παρουσία. Αυτή τη χρονιά σειρά έχει το Nokia 2720 flip που έρχεται να συνεχίσει τις εξαιρετικές κυκλοφορίες των ανανεωμένων Nokia 3310 και Nokia 8110 ή αλλιώς την επονομαζόμενη «μπανάνα».

Η σημαντική διαφορά στην περίπτωση του 2720 Flip είναι όπως φανερώνει και η ονομασία του, το form factor αφού είναι στην ουσία ένα clamshell κινητό που «διπλώνει» καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στην τσέπη. Μόλις το ανοίξουμε σε πλήρη μορφή, συναντάμε μια οθόνη 2,8 ιντσών με τυπική ανάλυση ενώ μια δεύτερη οθόνη βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά με διαστάσεις 1.3 ιντσών, έτοιμη να σας ενημερώσει για τις τηλεφωνικές κλήσεις σας αλλά και τυχόν ειδοποιήσεις.

Διάβασε επίσης: Ίσως το Facebook σταματήσει να μετράει τα likes.

Μπορεί να συνδεθεί με 4G δίκτυα ενώ τρέχει το KaiOS το οποίο διαθέτει εφαρμογές όπως του Facebook, WhatsApp και όχι μόνο αφού και η Google έχει παρουσία στη συσκευή με τα Google Maps, το YouTube και τη μηχανή αναζήτησή της. Ψάχνεται μήπως το κλασσικό “Φιδάκι”, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε αφού και σ’ αυτό το feature phone, μπορείτε να το βρείτε ανάμεσα σε άλλα διαθέσιμα παιχνίδια. Το Nokia 2720 Flip κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα και στη χώρα μας, με τιμή περίπου στα €90.