Εδώ και καιρό είναι ξεκάθαρο ότι η Nintendo κατάφερε να ξεπεράσει την εμπορική αποτυχία του Wii U με την τελευταία της παιχνιδοκονσόλα, το Nintendo Switch.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του NPD Group που αφορούν την αμερικανική αγορά επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό αφού με βάση αυτά, η Nintendo πούλησε περισσότερες από 8.7 εκατομμύρια κονσόλες από τον Μάρτιο του 2017 έως το Νοέμβριο του 2018.

Ο αριθμός αυτό φανερώνει ότι ο ρυθμός πωλήσεων του Switch είναι μεγαλύτερος όχι μόνο από αυτό του Χbox One αλλά και του PlayStation 4 για το ίδιο διάστημα που ακολούθησε την κυκλοφορία τους.

Σε άλλα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Nintendo, οι πωλήσεις παιχνιδιών κυμάνθηκαν εξίσου σε μεγάλα επίπεδα, με το 2018 να είναι η καλύτερη σε επιδόσεις χρονιά της Ιαπωνικής εταιρείας μετά το 2011. Το Super Smash Bros. Ultimate έχει ήδη συμπληρώσει 3 εκατομμύρια πωλήσεις σε 11 ημέρες -πάντα στην Αμερική- αλλά εξίσου και στην Ευρώπη ο τίτλος συναντά τεράστια επιτυχία.

Επιπλέον η Nintendo έχει πουλήσει 5 εκατομμύρια πωλήσεις του Mario Kart 8, 4.7 εκατομμύρια Super Mario Odyssey αλλα και 4 εκατομμύρια The Legend of Zelda: Breath of the Wild.