Το Netflix συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά σε μεγάλες παραγωγές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, όπως αυτή του Bird Box, με τα στατιστικά στοιχεία να εντυπωσιάζουν.

Αν και δε το συνηθίζει, η δημοφιλής video streaming υπηρεσία ανακοίνωσε ότι την ταινία Bird Box στην οποία πρωταγωνιστεί η Sandra Bullock, την έχουν δει ήδη 45 εκατομμύρια θεατές. Περιττό να πούμε ότι η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της υπηρεσίας και σε διάστημα 7 ημερών από την αρχική κυκλοφορία της ταινίας.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα και το ιστορικό πίσω από τη δημιουργία του Bird Box, η οποία ταινία φαίνεται ότι οι δημιουργοί της εμπνεύστηκαν από μια σειρά memes που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Η πρωταγωνίστρια καλείται να προστατεύσει την οικογένειά της από μια μυστηριώδη δύναμη που όποιος τη δει επιθυμεί να κάνει κακό στον εαυτό του.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Netflix ανέφερε ότι διαθέτει περισσότερους από 130 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές επί πληρωμή, κάτι που σημαίνει ότι το 1/3 από αυτούς έχει δει τη συγκεκριμένη ταινία. Σίγουρα κάτι τέτοιο αποτελεί ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο αν και οι κριτικές που υπάρχουν, σίγουρα δεν είναι και οι καλύτερες.