Η επανακυκλοφορία του NES Mini αναμένονταν με ανυπομονησία από τους φίλους της Nintendo, με τις πωλήσεις να είναι ακόμα πιο υψηλές συγκριτικά με την πρώτη περίοδο κυκλοφορίας της ξεχωρίστης αυτής κονσόλας.

Σύμφωνα με την NPD που παρακολουθεί τις πωλήσεις όλων των παιχνιδοκονσολών στην Αμερικανική αγορά, το NES Mini ξεπέρασε τον Ιούνιο σε πωλήσεις τα PlayStation, Xbox και Switch, κατακτώντας την κορυφή της πιο δημοφιλούς κονσόλας το συγκεκριμένο μήνα. Το επίτευγμα αυτό είναι ξεχωριστό αφού είναι ενδεικτικό ότι το NES Mini δεν κυκλοφόρησε παρά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, κάτι που αφήνει παρόμοιες υποσχέσεις και για τον επόμενο μήνα.

Διάβασε επίσης: Η Google παίρνει μέτρα απέναντι στη μόδα των notch στα smartphones

Ένας από τους λόγους που η επανακυκλοφορία της κλασσικής αυτής κονσόλας έχει συναντήσει τόσο μεγάλη επιτυχία, είναι σίγουρα η τιμή της αφού κοστίζει μόλις $59 και έρχεται με 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια μεταξύ των οποίων το Super Mario Bros, Donkey Kong και Pacman.

Σε κάθε περιπτωση όμως, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορίας του NES της Nintendo, ο κόσμος εξακολουθεί να δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη παιχνιδοκονσόλα.