Με τους περισσότερους κινηματογράφους κλειστούς, τα trailer των επερχόμενων ταινιών έχουν ως μοναδική διέξοδο το YouTube, για να φτάσουν ως το κοινό. Συχνά όμως βλέπουμε ενδιαφέρουσες εναλλακτικές ιδέες, όπως στην περίπτωση του Tenet, της επόμενης ταινίας του Christopher Nolan, καθώς ξ Warner Bros επέλεξε να μεταδώσει το trailer για πρώτη φορά μέσα από το Fortnite.

Η προβολή, λοιπόν, του trailer στο Fortnite ήταν μέρος μιας δεκαπεντάλεπτης παρουσίασης, μέσα από το Party Royale feature του παιχνιδιού. Πέρα από το trailer, η παρουσίαση περιείχε και συνέντευξη με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, John David Washington. Με το τέλος της προβολής του trailer και της συνέντευξης του Washington, αποκαλύφθηκε επίσης ότι ολόκληρη η ταινία θα προβληθεί μέσα από το Party Royale του Fortnite κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Fortnite, το trailer έφτασε έπειτα από κάποιες ώρες και στο YouTube. Εκεί παίρνουμε μια πιο… ικανοποιητική γεύση από το επόμενο sci-fi θρίλερ του Nolan, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες για την πλοκή. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των χαρακτήρων, ενώ και η βασική ιδέα πίσω από την ιστορία δεν είναι τελείως ξεκάθαρη. Ο Nolan έχει επιλέξει, σε αυτήν την ταινία του, να κρατήσει περισσότερο μυστήριο.

Αυτό που μάθαμε από το τελευταίο trailer είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ειδική ομάδα κατασκόπων. Στόχος της είναι να αποτρέψει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία από τις ικανότητες που έχουν τα μέλη της είναι η χειραγώγηση του χρόνου. Όχι ακριβώς ταξίδι στον χρόνο, αλλά έλεγχος της ροής του. Οι πρωταγωνιστές μπορούν να γυρίσουν το χρόνο προς τα πίσω – αν χρειαστεί. Ακόμα και ο τίτλος της ταινίας είναι μια έκφανση αυτής της ιδέας, καθώς το «Tenet» διαβάζεται το ίδιο τόσο κανονικά όσο και ανάποδα.

Το Tenet θα είναι η επιστροφή του Christopher Nolan στα sci-fi thriller μετά την «πολεμική» Δουνκέρκη. Δίπλα στον John David Washington θα βρεθεί ο Robert Pattinson,σε ρόλο συμπρωταγωνιστή. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, και ο κορονοϊός δεν προκαλέσει άλλα προβλήματα στη λειτουργία των κινηματογράφων, τότε περιμένουμε πως η νέα ταινία του Christopher Nolan θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου.