Την Tesla την γνωρίζουμε ως μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της αυτόνομης οδήγησης, και μάλιστα ως την εταιρεία που έχει ξεκινήσει τη νέα «μόδα» με αρκετές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες του χώρου να ακολουθούν. Το νέο προιόν της Tesla όμως δεν είναι ένα νέο αυτοκίνητο αλλά κάτι που κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να μαντέψει, μια σανίδα του σερφ.

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως αποτελεί ένα πείραμα για την εταιρεία του Elon Musk αφού διατέθηκε για λίγα λεπτά πριν εξαντληθεί αφού σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μόλις 200 σανίδες διατέθηκαν προς πώληση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla.

Για την κατασκευή της σανίδας του σερφ, η Tesla έχει χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα τύπου “Black Dart”, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί κατά την κατασκευή των αυτοκινήτων της, ενώ στο σχεδιασμό της, το τμήμα σχεδιασμού της Tesla συνεργάστηκε με επαγγελματίες του χώρου όπως την εταιρεία Lost Surfboards καθώς και με τον γνωστό κατασκευαστή σανίδων του σερφ Matt Biolos.

Πάντως σε περίπτωση που η Tesla αποφασίσει να επανακυκλοφορήσει τη σανίδα του σερφ, η τιμή της είναι σημαντικά υψηλότερη από τις αντίστοιχες της αγοράς, αφού αυτή κυμαίνεται στα $1500.