Νέο smartphone από την κινεζική Oppo με την ονομασία Oppo A9x το οποίο ίσως ήδη μαντέψατε ότι αποτελεί μια πιο δυνατή έκδοση του δημοφιλούς A9.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο συσκευές μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά όπως τη μπαταρία των 4020mAh η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης VOOC 3.0 που αναπτύσσει η ίδια η Oppo. Η οθόνη παραμένει στις 6.53 ίντσες, στηρίζεται στην τεχνολογία IPS LCD και διαθέτει ανάλυση Full HD+.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Helio P70 SoC της MediaTek με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6GB RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο τον οποίο ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση μιας microSD κάρτας. Το Oppo A9x τρέχει το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Google Android 9.0 Pie, πάνω στο οποίο η κινεζική εταιρεία έχει εγκαταστήσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, με την ονομασία ColorOS 6.

Παιρνόντας στις κάμερες, η εμπρόσθια έχει ανάλυση 16MP και είναι ο λόγος για την παρουσία μιας μικρής οπής. Στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα, με τον κύριο αισθητήρα να έχει ανάλυση 48MP και το δεύτερο στα 2MP ο οποίος αναλαμβάνει τη δημιουργία φωτογραφιών bokeh.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία της συσκευής, αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία έκπληξη πρώτα στην Κίνα και συγκεκριμένα στις 21 Μαίου, με τιμή περίπου στα $300.