Όπως αναμενόταν, η Apple παρουσίασε με κάθε επισημότητα χθες σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, τη σημαντικότερη αναβάθμιση των iPad Pro εδώ και καιρό.

Τα νέα iPad Pro έρχονται σε διαστάσει 11 ιντσών -αντί για 10.5- και 12.9 ιντσών, όμως στην πρώτη περίπτωση το μέγεθος μένει ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι διαστάσεις είναι μικρότερες. Αυτό γίνεται εφικτό από την αφαίρεση του πλήκτρου home για πρώτη φορά στην ιστορία των iPad όπως συνέβη και με το iPhone.

Πλέον το Touch ID αντικαθίσταται από το Face ID χωρίς την ανάγκη παρουσίας κάποιας εγκοπής, και με τα περιθώρια περιμετρικά να είναι αρκετά μικρά. Για τη χρήση του πλήκτρου home, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί τις ίδιες χειρονομίες (gestures) με αυτές στο iPhone X και το iPhone Xs, ενώ η οθόνη εντυπωσιάζει για τα χρώματά της για μια ακόμη φορά.

Αρκετά εντυπωσιακά είναι τα πράγματα στο εσωτερικό της συσκευής με την παρουσία του A12X Bionic chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή για πρώτη φορά. Μάλιστα η Apple αναφέρει ότι οι επιδόσεις του νέου iPad Pro είναι καλύτερες από το 92% όλων των φορητών υπολογιστών που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο χρόνο.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση της Lightning θύρας στο κάτω μέρος με αυτή μιας USB-C για την εύκολη σύνδεση του iPad Pro με οθόνες και κάμερες. Αντίστοιχα πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις στα γραφικά, με την Apple να αναφέρει ότι αυτές είναι άμεσα συγκρίσιμες με ένα Xbox One S αν και η κονσόλα της Microsoft έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος.

Το Apple Pencil δέχεται και αυτό σημαντική ανανέωση με πιο εύκολο κράτημα ενώ η φόρτισή του γίνεται τοποθετώντας το απλά στη μία πλευρά του iPad Pro, μια κίνηση που αρκεί για τη μαγνητική ένωση και την εκκίνηση της φόρτισης.

Τέλος η Apple κάνει καλύτερο το δεύτερο δημοφιλέστερο αξεσουάρ του iPad Pro, αυτό του πληκτρολογίου Smart Keyboard το οποίο το μετατρέπει σε φορητό υπολογιστή, και το οποίο επιτρέπει την τοποθέτηση της οθόνης σε δύο θέσεις.

Κυκλοφορεί στις Η.Π.Α από τις 7 Νοεμβρίου ενώ το περιμένουμε άμεσα και στη χώρα μας.