Ίσως θυμάστε το Razr της Motorola, ένα κινητό τηλέφωνο που άφησε εποχή το διάστημα 2004-2006, με τον clamshell σχεδιασμό του, ο οποίος του επέτρεπε εύκολη μεταφορά και χρήση.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, η Motorola λανσάρει τη φυσική του εξέλιξη, η οποία διακρίνεται για την αναδιπλούμενη οθόνη, φέρνοντας και πάλι στη μόδα το συγκεκριμένο form factor. Το νέο Razr θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιανουαρίου μόνο στην Αμερική και μόνο στο δίκτυο της Verizon, με τιμή $1500 η οποία το κατατάσσει αυτή τη στιγμή στα φθηνότερα αναδιπλούμενα smartphone, πιο φθηνό από το Galaxy Fold και το Mate X δηλαδή. Πλήρως ανοιχτή η OLED οθόνη έχει διαστάσεις 6,2 ιντσών ενώ η αναλογία διαστάσεών της είναι 21:9 . Στο εξωτερικό μέρος υπάρχει μια δεύτερη οθόνη 2,7 ιντσών, τεχνολογίας gOLED προκειμένου να μη χρειάζεται να ανοίγετε το κινητό κάθε φορά που θέλετε να μιλήσετε. Η μπαταρία περιορίζεται στη χωρητικότητα των 2510mAh ενώ υπάρχουν δύο κάμερες, με την κεντρική να έχει ανάλυση 16MP και διάφραγμα f/1.7. O σχεδιασμός της συσκευής επιτρέπει στον χρήστη να κάνει λήψη selfies χρησιμοποιώντας την κεντρική κάμερα και όχι την δεύτερη των 5MP, με τη διαφορά στην ποιότητα να είναι μεγάλη.

Κατά τα άλλα το Motorola Razr έρχεται με Snapdragon 710 chipset της Qualcomm, 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Στην Ευρώπη θα πρέπει να το περιμένουμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.