Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν στη φετινή έκθεση IFA 2019 είναι αυτή του Motorola One Zoom, του νέου μέλους στην οικογένεια της μεσαίας κατηγορίας smartphone της Motorola.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το Motorola One Zoom να ξεχωρίζει, όπως η οθόνη των 6.4 ιντσών τεχνολογίας OLED με Full HD+ ανάλυση, η οποία εμφανίζει πανέμορφα χρώματα και διατηρώντας την αντίθεση σε υψηλά επίπεδα. Στο πάνω μέρος υπάρχει μια selfie κάμερα των 25MP η οποία υπόσχεται όμορφα πορτραίτα με χρήση του bokeh εφέ. Η ποιότητα κατασκευής διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ειδικά στο πίσω μέρος που η Motorola χρησιμοποιεί μεταλλικό υλικό που δεν αφήνει δαχτυλιές και δίνει ξεχωριστή αίσθηση στην αφή.

Διάβασε επίσης: Το Sony Xperia 5 επιμένει κινηματογραφικά.

Από τους σημαντικότερους λόγους όμως που το One Zoom θεωρείται μια ξεχωριστή αγορά, είναι η παρουσία τεσσάρων καμερών στο πίσω μέρος, κάτι που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από μοντέλα με κόστος μεταξύ €400 και €450. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 48MP με τεχνολογία Quad Pixel, ενώ υποστηρίζει και οπτικό σταθεροποιητή.

Ο δεύτερος αισθητήρας είναι τηλεφακός και δίνει στη συσκευή τις ξεχωριστές δυνατότητες της όπως οπτικό zoom 3x αλλά και υβριδικό zoom 10x. Η τρίτη κάμερα με f/2.2 έχει ανάλυση 16MP και είναι υπεύθυνη για υπερ-ευρυγώνιες λήψεις ενώ τέλος ο τέταρτος αισθητήρας των 5MP προορίζεται για λήψεις με bokeh εφέ.

Και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά πάντως είναι εντυπωσιακά όπως η παρουσία στο εσωτερικό του Snapdragon 675 SoC με 4GB μνήμη και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.
Τέλος η μπαταρία των 4.000mAh αναμένεται να δώσει στη συσκευή μεγάλη αυτονομία, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή και γρήγορη φόρτιση 15w. Το Motorola One Zoom αναμένεται στην ελληνική αγορά τον επόμενο μήνα.