Η Microsoft και η Mojang γιορτάζουν σήμερα την 10η επέτειο του Minecraft ανακοινώνοντας μία νέα έκδοση του γνωστού παιχνιδιού με τίτλο Minecraft Earth.

Το Minecraft Earth είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα αφού αποτελεί το πρώτο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να χτίσουν δημοφιλείς κατασκευές από τον κόσμο του Minecraft, αυτή τη φορά όμως στο πραγματικό περιβάλλον. Το παιχνίδι είναι για την ώρα διαθέσιμο σε περιορισμένο κοινό με την κλειστή beta να είναι σε εξέλιξη για τους κατόχους iPhone και Android smartphones.

Διαθέσιμα θα είναι τέσσερα διαφορετικά gameplay modes με τις ονομασίες “συλλογή”, “ανακάλυψη”, “συνεργασία” και “επιβίωση”. Αυτά αποτελούν και τη βάση του «κανονικού» παιχνιδιού όμως αυτό που κάνει τη διαφορά στα AR παιχνίδια είναι ότι περιλαμβάνουν και τον πραγματικό κόσμο αντί ενός εικονικού.

Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι οι δύο εταιρείες έχουν εμπνευστεί από το Pokemon Go το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το πιο προφανές κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι η θέση του χρήστη σε συνδυασμό με διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα καθορίσουν το τι θα ανακαλύψει στο Minecraft Earth.

Η συνθήκη αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίζουν το Minecraft Earth κάθε φορά που επισκέπτονται κάποιο νέο μέρος, όταν βρίσκονται κάπου που υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο που χρειάζονται, ή όταν βρίσκονται ανάμεσα σε άλλους παίκτες. Παρόμοιους μηχανισμούς χρησιμοποίησε και το Pokemon Go για να συναντήσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, με τη δημοτικότητά του να φτάνει τα ύψη.

Για την ώρα, το επιχειρηματικό μοντέλο του Minecraft Earth δεν είναι ξεκάθαρο όμως τα περιθώρια είναι αρκετά αν αναλογιστούμε ότι το Pokemon Go έφερε στα ταμεία των δημιουργών του 1.8 δισ. δολάρια το διάστημα 2016-2018, με το να πουλάει προσκλήσεις για ειδικά γεγονότα αλλά και αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κλειστή δοκιμή του παιχνιδιού, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε αυτή την ιστοσελίδα. Κάθε ενδιαφερόμενος που θα προχωρήσει σε εγγραφή, θα αποκτήσει μια ειδική έκδοση skin του Minecraft Earth και του Minecraft Bedrock.