Πολύ πιο ελκυστική γίνεται πλέον η υπηρεσία Microsoft Teams, η οποία αποκτά πλέον και δωρεάν πακέτο με πολύ μεγάλα όρια.

Το κυριότερο είναι ότι η δωρεάν έκδοση του Teams μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες μέχρι 300 εργαζομένων, κάτι που περιλαμβάνει σύμφωνα με τη Microsoft το 90% των διαθέσιμων εταιρειών. Φυσικά προορίζεται ακόμα και για ολιγομελής ομάδες που επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν τη συνεργασία μεταξύ των μελών τους αλλά και να έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από σύγχρονα εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα και κάνουν την εργασία πιο εύκολη.

Φυσικά στο στόχαστρο του Teams είναι το Slack που ήδη κυριαρχεί, αφού ειδικά η δωρεάν του έκδοση χρησιμοποιείται από χιλιάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Όμως η Microsoft κάνει αρκετά πιο ευέλικτη τη δική της πρόταση παρέχοντας τη δυνατότητα αναζήτησης σε όλες τις συζητήσεις χωρίς περιορισμούς ενώ κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της 10GB και κάθε μέλος 2GB ξεχωριστά για το ανέβασμα αρχείων.

Επιπλέον μέσω του Teams είναι δυνατή η χρήση του Office Online που περιλαμβάνει τα Word, Excel και PowerPoint ενώ είναι ακόμα δυνατές οι ομαδικές βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις μέσω Skype. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα με μια επίσκεψη στο office.com/teams, με τη δωρεάν έκδοση να υποστηρίζει συνολικά 40 γλώσσες μεταξύ των οποίων και την ελληνική.