Από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις στη φετινή MWC 2019 μπορεί να θεωρηθεί η έλευση του Xiaomi Mi 9, του κορυφαίου smartphone της Xiaomi στην Ευρώπη, λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του στην Κίνα.

Ο λόγος είναι ακόμη μια φορά ο συνδυασμός τεχνικών χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και τιμής. Η εμφάνιση του Mi 9 αν και δεν απέχει σημαντικά από το περσινό μοντέλο, εντούτοις έχει μικρές αλλαγές οι οποίες κάνουν τη διαφορά όπως η παρουσία 4 κυρτών πλευρών στο πίσω μέρος έναντι δύο.

Ακόμα η Xiaomi έχει χρησιμοποιήσει διάφορα degrande χρώματα τα οποία δίνουν ξεχωριστούς χρωματισμούς στο πίσω μέρος της συσκευής ανάλογα με τη γωνία που κρατάει ο χρήστης τη συσκευή.

Η οθόνη αναμενόμενα αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής, με διαστάσεις 6.4 ιντσών, υποστηρίζοντας παράλληλα HDR10, ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 6. Κάτω από την επιφάνειά της, υπάρχει νέας γενιάς αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ στο άνω μέρος, μια μικρή οπή όπου κρύβει την κάμερα των 20MP.

Μιας και αναφερθήκαμε στις κάμερες, το Mi 9 είναι το πρώτο smartphone με τριπλό σύστημα φακών, με τη γνωστή υπηρεσία DXoMark η οποία μετράει τις επιδόσεις των καμερών των smartphone, να ανακοινώνει ότι το Mi 9 διαθέτει κορυφαίες σχετικές επιδόσεις (Mark 107) ενώ είναι και το κινητό με την καλύτερη επίδοση στην εγγραφή βίντεο.

Στο εσωτερικό υπάρχει το κορυφαίο Snapdragon 855 που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις. Η τιμή του Xiaomi Mi 9 σίγουρα εντυπωσιάζει αφού αυτή έχει οριστεί στα €449 για το μοντέλο των 6GB RAM με 64GB αποθηκευτικό χώρο ενώ με €50, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την έκδοση με τα 128GB.

Κυκλοφορεί στη χώρα μας μέσα στον Μάρτιο.