Η Apple έκανε τη χάρη στους φίλους του γνωστού μικρού φορητού υπολογιστή MacBook Air, παρουσιάζοντας μια πλήρως ανανεωμένη του έκδοση μετά από πολλά χρόνια.

Το νέο MacBook Air κυκλοφορεί αποκλειστικά με οθόνη διαστάσεων 13.3 ιντσών, αν και οι διαστάσεις του υπολογιστή είναι κατά 17% μικρότερες σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το βάρος του είναι χαμηλό στα 1.25 κιλά, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εμφάνισή του η οποία στηρίζεται και πάλι στο αλουμίνιο, με τη διαφορά όμως ότι αυτό είναι 100% ανακυκλώσιμο. Για τις μικρότερες διαστάσεις, η Apple έχει μικρύνει τα περιθώρια και γύρω από την οθόνη ενώ στο άνω μέρος βρίσκουμε μια Facetime HD κάμερα.

Η σημαντικότερη αλλαγή στον τομέά των χαρακτηριστικών βρίσκεται στην οθόνη η οποία έχει Retina ανάλυση, ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν επίμονα οι φίλοι της σειράς. Με 4 εκατομμύρια pixels και πανέμορφα χρώματα, η Retina ανάλυση έρχεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα laptops της Apple.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το διπύρηνο επεξεργαστή Core i5 8ης γενιάς της Intel με 8GB μνήμη η οποία μπορεί να φτάσει και τα 16GB. Για τον αποθηκευτικό χώρο, το αρχικό μοντέλο έρχεται με 128GB το οποίο μπορεί να φτάσει και το 1.5TB. Οι διαθέσιμες θύρες είναι μόλις δύο και συγκεκριμένα δύο Thunderbolt 3 θύρες για σύνδεση με οθόνες και άλλα συμβατά περιφερειακά.

Για την ασφαλή πρόσβαση υπάρχει το σύστημα TouchID που γνωρίσαμε στα iPhone ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι η λειτουργία του νέου MacBook Air είναι σημαντικά πιο «ήσυχη» από το προηγούμενο μοντέλο. Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου σε τρία χρώματα, αρχικά στις Η.Π.Α με τιμή $1199 για το αρχικό μοντέλο.