Η LG επιβεβαιώνει ότι ανάμεσα στα νέα προιόντα που θα ανακοινώσει στην επερχόμενη Mobile World Congress θα βρίσκεται και η επόμενή της ναυαρχίδα, το LG G8.

Μάλιστα η νοτιοκορεατική εταιρεία γνωστοποιεί ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας συσκευής θα είναι εμπρόσθια κάμερά της η οποία θα διαθέτει τεχνολογία Time-of-Flight, κάτι που γίνεται σε συνεργασία με την Infineon.

Η τεχνολογία υπόσχεται καλύτερες selfies σε συνδυασμό με χρήση του τσιπ αισθητήρα εικόνας REAL3 που κατασκευάζει η Infineon, και ο οποίο μπορεί να υπολογίσει την απόσταση ενός αντικειμένου από το φακό της κάμερας με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από άλλα συμβατικά smartphones.

Με τον τρόπο αυτό, ο φόρτος εργασίας για το smartphone είναι πολύ μικρότερος ειδικά στο φως του περιβάλλοντος, κάτι που έχει και άμεση σχέση με καλύτερη αυτονομία.

Μία από τις χρήσεις που θα ξεχωρίζουν στο LG G8 και που θα κάνουν χρήση της ToF κάμερας θα είναι η έγκυρη αναγνώριση προσώπου αλλά και διάφορες υλοποιήσεις με εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Το LG G8 αναμένεται να ανακοινωθεί στις 24 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, σε προγραμματισμένη παρουσίαση της νοτιοκορεατικής εταρείας.