Η LG μπορεί να μην έχει επίσημη παρουσία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχει σταματήσει να κατασκευάζει κορυφαία smartphones. Ένα από αυτά παρουσίασε χθες στη Βαρκελώνη και στα πλαίσια του Mobile World Congress και δεν είναι άλλο από το LG G8.

To νέο smartphone της κορεατικής εταιρείας ενσωματώνει φυσικά το Snapdragon 855 της Qualcomm, το κορυφαίο SoC αυτή τη στιγμή για όλα τα android smartphones ενώ η αναλογία διστάσεών του είναι 19.5:9.

Διάβασε επίσης: Το Xiaomi Mi 9 έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

Για πρώτη φορά η LG επιλέγει OLED τεχνολογία για την οθόνη των 6.1 ιντσών, έναντι της LCD που είχαμε δει σε όλες τις προηγούμενες γενιές. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι μια ακόμη τεχνολογία που επιτρέπει σε ολόκληρη την οθόνη να μετατρέπεται σε ηχείο, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο νέο LG G8 είναι η κάμερα ToF στο εμπρόσθιο μέρος, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ξεκλειδώνει τη συσκευή αναγνωρίζοντας το μοτίβο των φλεβών του αλλά και με την κλασσική αναγνώριση προσώπου. Επιπλέον, μέσω κινήσεων που μπορεί να κάνει στον αέρα ο κάτοχός του, είναι δυνατός ο χειρισμός του LG G8 χωρίς καν να ακουμπήσει την οθόνη.

Αναμένεται στην αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.