Η Huawei ανακοίνωσε ότι το Kirin 980 chipset, θα βρίσκεται μέσα σε συγκεκριμένα μοντέλα της σειράς Mate 20 η οποία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Το ίδιο το chipset, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από την εταιρεία κάτι που αναμένεται να γίνει στις 30 Αυγούστου, στην προγραμματισμένη παρουσίαση της Huawei στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2018 που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Διάβασε επίσης: Η Apple αναβάλλει τις ομαδικές βιντεοκλήσεις FaceTime στο iOS 12

Με οκταπύρηνο επεξεργαστή και κορυφαίες επιδόσεις, το Kirin 980 SoC θα είναι το πρώτο της εταιρείας που έχει κατασκευαστεί με τη μέθοδο των 7nm, ένα από τα πρώτα chipset -αν όχι το πρώτο- για smartphones που φέρνει τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Ενδεικτικό είναι ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής mobile chipset στο χώρο, η Qualcomm, θα προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση στις αρχές της επόμενης χρονιάς με το Snapdragon 855.

Παρόμοια σχέδια έχει και η Apple, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθεί τον επόμενο μήνα με την παρουσίαση των τρίων νέων iPhone. Ένα ακόμη στοιχείο του νέου Kirin 980 που αναμένεται να ξεχωρίζει, θα είναι η GPU, χωρίς όμως να υπάρχουν για την ώρα συγκεκριμένες πληροφορίες.