Και όμως, η Apple ενδιαφέρεται να παρέχει την καλύτερη υποστήριξη των συνδρομητών iCloud ακόμα και αν αυτοί δεν βρίσκονται σε δική της πλατφόρμα αλλά στα…Windows.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε συνεργασία με τη Microsoft, η Apple φέρνει το iCloud στο Microsoft Store των Windows 10, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν.

Αρχικά ο χρήστης που θα εγκαταστήσει την εφαρμογή θα μπορεί να συγχρονίσει ότι περιεχόμενο διαθέτει στα Drive, Photos, Mail, Contacts, Calendar, Reminders και Safari bookmarks στο Windows PC του αν και η δημοφιλέστερη λειτουργία αναμένεται να είναι η σχεδόν άμεση εμφάνιση στον υπολογιστή των φωτογραφιών που έκανε λήψη ο χρήστης με το iPhone ή το iPad του.

Διάβασε επίσης: Τα αναδιπλούμενα smartphones πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή. Γιατί όμως;

Η λειτουργία του iCloud drive αναμένεται να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή του Onedrive αφού η συνεργασία των δύο εταιρειών (Apple – Microsoft) φέρνει το iCloud Drive στον explorer, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Files On-Demand που χρησιμοποιεί και το Onedrive.

Τέλος ο χρήστης θα μποαρεί να δημιουργεί Shared Albums για διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο με επιλεγμένους ανθρώπους.