Με το Hololens, η Microsoft παρουσίασε τη δική της πρόταση στην επαυξημένη πραγματικότητα αν και η εταιρεία προτιμά να αναφέρεται στις προσπάθειες της όχι με το συγκεκριμένο όρο αλλά ως mixed reality. Πλέον σειρά παίρνει το Hololens 2.

Σε κάθε περίπτωση, το Hololens δεν έχει βρει ακόμα το δρόμό προς τα ράφια των καταστημάτων αφού το πολύ υψηλό του κόστος που υπολογίζεται περίποτυ στα 3.000 δολάρια, κάνει την αγορά του αποτρεπτική για την πλειοψηφία των καταναλωτών.

Διάβασε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη επιλέγει Ισπανία για νικητή του κυπέλλου

Με τη νέα γενιά του Hololens που όπως φαίνεται θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, η Microsoft εκτός από τις σημαντικές βελτιώσεις που θα φέρει σε τεχνικό επίπεδο, θέλει να ρίξει αρκετά και την τιμή, και πάνω σ’ αυτό έρχεται και κολλάει η πρόσφατη φήμη ότι η συσκευή θα στηριχτεί στο νέο XR1 chip της Qualcomm το οποίο μόλις παρουσιάστηκε.

Η νέα πρόταση της Qualcomm φαίνεται ότι είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Hololens 2 αφού όπως αναφέρει η εταιρεία, προορίζεται για συσκευές που χαρίζουν εμπειρίες VR και AR με πολύ καλές επιδόσεις.

Ήδη η Qualcomm εργάζεται με την HTC, τη Meta και τη Vuvix πάνω σε μια νέα γενιά σχετικών συσκευών που θα ενσωματώνουν το XR1 chip όμως ακόμα δεν  υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν και η Microsoft έχει δείξει ενδιαφέρον.