Πριν 4 χρόνια η Microsoft εντυπωσίαζε τους φίλους τους τεχνολίας παρουσιάζοντας το Hololens, ένα ξεχωριστό προσωπικό υπολογιστή με τη μορφή “κράνους”, συνδυάζοντας στοιχεία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Φέτος, έρχεται η σειρά του Hololens 2.

Το Hololens αποτέλεσε μια πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός mixed reality συστήματος, το οποίο βρίσκει μέχρι σήμερα αρκετές χρήσεις κυρίως σε επαγγελματικά project και λιγότερο σε παιχνίδια. Το επαναστατικό αυτό προιόν της Microsoft πρόκειται να αντικατασταθεί από τη νέα γενιά, την οποία πλέον γνωρίζουμε ότι θα παρουσιαστεί στη Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση γύρω από την κινητή τηλεφωνία.

Διάβασε επίσης: Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, το Hololens 2 θα στηρίζεται Qualcomm XR1 chipset.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, όλα τα στοιχεία συνηγορούν προς κάτι τέτοιο αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει προγραμματίσει μεγάλη παρουσίαση λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης. Σ’ αυτή σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει ήδη αποσταλεί σε δημοσιογράφους, θα συμμετέχει ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella αλλά και ο δημιουργός του πρώτου Hololens, Alex Kipman.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στις 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 ώρα Ελλάδος.