Στα μέχρι τώρα teaser που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Sony για το Gran Turismo 7 βλέπαμε πως το επερχόμενο racing παιχνίδι θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο PlayStation 5. Τελικά, το πολυαναμενόμενο παιχνίδι θα έρθει και στο PS4, με τη Sony να αλλάζει τακτική.

Η είδηση αυτή έρχεται από τον Hermen Hulst, ο οποίος ηγείται των PlayStation Studios. Σύμφωνα με τον Hulst, το PlayStation 4 συνεχίζει να βρίσκεται εντός των σχεδίων της Sony σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών. Η Sony δεν μπορεί να ξεχάσει τους 110 εκατομμύρια ανθρώπους που απέκτησαν το PS4 τα περασμένα 7 χρόνια, απλά επειδή κυκλοφόρησε το πανίσχυρο PlayStation 5. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί τίτλοι των PlayStation Studios, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του PS5, θα έρθουν και στο PS4.

Gran-Turismo-7-PS4-01

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά την αντίστοιχη για το επόμενο God of War, το οποίο θα έρθει κι αυτό στο PS4 μέσα στο 2022, ενώ περιμέναμε πως και αυτό θα είναι PS5 Exclusive. Αν αναλογιστούμε πως και το Horizon Forbidden West, ένα ακόμα πολυαναμενόμενο παιχνίδι από τα PlayStation Studios, θα κυκλοφορήσει τόσο σε PS5 όσο και σε PS4, τότε αυτό ίσως να δείχνει μία γενικότερη αλλαγή πλεύσης στα studio της Sony. Παρότι τους περασμένους μήνες η Sony δήλωνε πως ήθελε να δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ κάθε γενιάς, τα σχέδια φαίνεται πως άλλαξαν.

Μεταξύ αυτών των τριών τίτλων, η ανακοίνωση πως το GT7 θα έρθει στο PS4 προκαλεί την μεγαλύτερη έκπληξη. Η Sony έδειχνε σε κάθε ευκαιρία πως το Gran Turismo 7 θα είναι PlayStation 5 Exclusive, κάτι που τελικά δεν θα ισχύει. Όσο για την κυκλοφορία του τίτλου στις κονσόλες της Sony, η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά γνωρίζουμε πως το Gran Turismo 7 θα κυκλοφορήσει το 2022.