Η ιστορία του μοναχικού samurai Jin Sakai γνώρισε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε στο PlayStation 4. Το Ghost of Tsushima αγαπήθηκε από τους gamers και κέρδισε σημαντικά βραβεία σε θεσμούς όπως τα Game Awards. Πρόσφατα, το παιχνίδι πέτυχε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το παιχνίδι της Sucker Punch Productions ξεπέρασε τις 6,5 εκατομμύρια πωλήσεις από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του τον Ιούλιο του 2020. Η Sony θέλει να «χτίσει» επάνω σε αυτή την επιτυχία και έτσι αποφάσισε να φέρει το Ghost of Tsushima στη μεγάλη οθόνη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Nate Fox, Game Director της Sucker Punch Productions, μέσω άρθρου του στο PlayStation Blog. Μάλιστα, ο Nate Fox δεν έμεινε απλώς στην ανακοίνωση του project, μοιράστηκε και τις πρώτες λεπτομέρειες για την παραγωγή. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Chad Stahelski, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες John Wick.

Ghost of Tsushima Movie - 01

Λεπτομέρειες για την πλοκή δεν έγιναν ακόμα γνωστές. Περιμένουμε, όμως, πως το σενάριο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα γεγονότα του παιχνιδιού. Στο video game Ghost of Tsushima βρισκόμαστε στην Ιαπωνία το 1274, την εποχή της πρώτης εισβολής των Μογγόλων. Το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία του samurai Jin Sakai. Μετά από μία ολοκληρωτική ήττα στο πεδίο της μάχης, ο Jin Sakai θα προσπαθήσει να απελευθερώσει το νησί Tsushima ολομόναχως.

Η ταινία θα δημιουργηθεί από την εταιρία παραγωγής PlayStation Productions. Η κυκλοφορία της είναι μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας της Sony να φέρει αγαπημένα παιχνίδια στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Το ακόμα πιο επιτυχημένο The Last of Us, για παράδειγμα, θα γίνει σειρά στο HBO, ενώ στο μέλλον περιμένουμε πως ακόμα περισσότεροι video game τίτλοι θα μεταφερθούν στην τηλεόραση και το σινεμά.