Ο νέος φορητός υπολογιστής της Samsung Galaxy Book S, ο οποίος ανακοινώθηκε παράλληλα με τα νέα Galaxy Note10 στο χθεσινό unpacked event, είναι σίγουρα ξεχωριστός.

Το Galaxy Book S αποτελεί ίσως τον πρώτο φορητό υπολογιστή με Windows 10 που ενσωματώνει το Snapdragon 8cx της Qualcomm, ένα SoC που βασίζεται σε επεξεργαστή με αρχιτεκτονική ARM και όχι x86 της Intel, μια συνθήκη που συναντάμε συνεχώς στα smartphones.

Με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, η Samsung υπόσχεται τρελό χρόνο αυτονομίας ο οποίος φτάνει ακόμα και τις 23 ώρες, με διαφορά αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι έχοτμε συνηθίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των laptops της αγοράς.

Ο ίδιος ο υπολογιστής είναι αρκετά όμορφος εμφανισιακά, ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μοιάζει αρκετά με ένα κορυφαίο smartphone αφού βρίσκουμε WiFi 802.11ac, VHT80 MU-MIMO, Bluetooth 5.0, USB-C, GPS, fingerprint reader, αισθητήρα εγγύτητας αλλά και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο.

Διαθέτει οθόνη αφής 13.3 ιντσών με ανάλυση FHD+. Ακόμα μέσω της θύρας Gigabit LTE, μπορεί να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Internet ενώ ενεργοποιείται αρκετά γρήγορα από κατάσταση αδρανοποίησης.

Η μνήμη του φτάνει τα 8GB ενώ η Samsung θα το διαθέσει στην αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με αποθηκευτικό χώρο 256 ή 512GB. Όταν αυτό γίνει πραγματικότητα, η αρχική τιμή του Galaxy Book S θα ξεκινά από τα $999.