Στις αρχές της χρονιάς, μάθαμε ότι ένα smartphone μπορεί να έχει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, με τη Huawei να κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας το P20 Pro που έθεσε νέα στανταρ στον τομέα της φωτογραφίας με ένα smartphone. Το ίδιο θέλει να κάνει και η Samsung, όχι όμως με μια ναυαρχίδα αλλά με το Samsung Galaxy A9 το οποίο είναι το πρώτο smartphone που ενσωματώνει στο πίσω μέρος τέσσερις κάμερες.

Παράλληλα το Galaxy A9 είναι το κορυφαίο μοντέλο μιας σειράς που ναι μεν απευθύνεται σε μεσαία κατηγορία, ενσωματώνοντας όμως πολλά χαρακτηριστικά που συναντάμε κυρίως σε ναυαρχίδες.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το 4G και το VoLTE;

Η τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος αποτελείται από την κύρια κάμερα των 24mp με διάφραγμα f/1.7 για πολύ καλές λήψεις στο σκοτάδι, ενώ συνοδεύτεαι από έναν ευρυγώνιο φακό ο οποίος βλέπει ότι και το ανθρώπινο μάτι, με οπτικό πεδίο 120 μοιρών.

Η τρίτη κάμερα είναι υπεύθυνη για οπτικό zoom 2x ενώ η τελευταία αναλαμβάει τη ρύθμιση τους βάθος πεδίου ακόμα και μετά τη λήψη, δημιουργώντας εντυπωσιακές bokeh φωτογραφίες.

Η οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED και διαστάσεων 6.3 ιντσών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ενώ συνεπικουρτείται από 6GB μνήμη και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Περιμένουμε το Galaxy A9 στην ελληνικη αγορά μέσα στο Νοέμβριο με τιμή €629.