Πως θα σας φαινόταν να φοράτε το smartphone σας; Αυτό ακριβώς θέλει η nubia, παρουσιάζοντας στη MWC 2019, το Nubia Alpha, ένα προτότυπο ρολόι το οποί έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone, με τη διαφορά ότι ενσωματώνει εύκαμπτη οθόνη που ακολουθεί το χέρι του χρήστη. Το μέγεθός του πάντως είναι μεγάλο, κάτι που δεν ευνοεί όσους έχουν μικρά χέρια.

Η οθόνη υποστηρίζει την αφή και έχει ανάλυση 960 x 192, έχοντας μεγαλύτερη επιφάνεια από κάθε άλλο έξυπνο ρολόι της αγοράς. Η υπόλοιπη κατασκευή είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και πληροί τις προδιαγραφές IP67 άτι που σημαίνει ότι αντέχει τις πτώσεις σε νερό ακόμα και σε βάθος 1 μέτρου άλλα για 30 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Το Microsoft HoloLens 2 είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό του Nubia Alpha υπάρχει το Snapdragon Wear 2100 SoC της Qualcomm που έχει κατασκευαστεί ειδικά για έξυπνα ρολόγια, συνοδευόμενο από 1GB RAM και 8GB μνήμη. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 500mAh και σύμφωνα με την εταιρεία αρκεί για αυτονομία μίας ημέρας με κανονική χρήση.

Η nubia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη συσκευή μέσα στη χορνιά με τιμή από €549 ενώ θα υπάρχει και έκδοση με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω eSIM, η οποία θα στοιχίζει λίγο περισσότερο.