Στην κατηγορία των tablet λίγες είναι οι συσκευές που έχουν την απήχηση των iPad, καθώς καλύπτουν μεγάλο εύρος τιμής και, για πολλούς χρήστες, γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ smartphone και laptop. Χάρη στα εξαιρετικά Apple A SoC οι επιδόσεις είναι πολύ ικανοποιητικές ενώ η έλευση του iPadOS βελτίωσε ακόμα περισσότερο την παραγωγικότητα των tablet της Apple.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του iPadOS ήταν η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών μέσων, όπως USB stick. Ιδιαίτερα τα iPad που εξοπλίζονται με θύρα USB Type-C μπορούν να υποστηρίξουν τεράστια γκάμα συμβατών συσκευών. Για τις συσκευές με θύρα lightning δεν υπάρχουν τόσα πολλά αξεσουάρ – αλλά η Apple φροντίζει να αλλάξει αυτό.

Σύμφωνα με -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες, το νέο iPad Air θα είναι η επόμενη συσκευή της Apple που θα κάνει τη μετάβαση σε θύρα USB Type-C. Με αυτή την κίνηση η Apple θα φέρει το iPad Air ακόμα πιο κοντά στα Pro μοντέλα. Μια ακόμα διαφορά που θα έχει το νέο μοντέλο, σύμφωνα με την ίδια αναφορά, είναι στην οθόνη. Αυτή θα αυξηθεί σε μέγεθος, φτάνοντας τις 11ʺ, χωρίς όμως να αυξηθεί σημαντικά το μέγεθος. Τα bezel θα μικρύνουν αρκετά, οπότε οι εξωτερικές διαστάσεις δεν θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένες.

Από την ίδια πηγή παίρνουμε και τις πρώτες πληροφορίες για το επόμενο iPad Mini. Τι υποστηρίζουν; Πως το επερχόμενο iPad Mini θα έχει οθόνη διαγωνίου 8,5ʺ, μεγαλύτερη δηλαδή κατά 0,6ʺ σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα. Σε αντίθεση με το επόμενο iPad Air όμως, στο κομμάτι της συνδεσιμότητας το επόμενο iPad Mini θα διατηρήσει τη θύρα lightning.