Ως μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο για το Facebook και τον ίδιο, εντάσσεται η δημιουργία podcast από τον CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, τον Mark Zuckerberg.

Αναμενόμενα, το κεντρικό θέμα της εκπομπής με την ονομασία “Tech & Society with Mark Zuckerberg” αποτελεί το Facebook αλλά και γενικά η επίπτωση των social media και της τεχνολογίας στις ζωές μας. Κάθε εβδομάδα, ο Zuckerberg θα φιλοξενεί επιφανείς προσωπικότητες για να συζητά μαζί τους διάφορα σχετικά θέματα όπως στο πρώτο επεισόδιο όπου φιλοξενεί τον καθηγητή του Harvard, Jonathan Zittrain, για να μιλήσουν για τις ψευδείς ειδήσεις αλλά και την ιδιωτικότητα. Και για τα δύο θέματα, το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μετά από αλεπάλληλα κρούσματα ασφάλειας με τη διαρροή κωδικών χρηστών του.

Για τις ψευδείς ειδήσεις ή αλλιώς fake news, το Facebook κατηγορείται ότι δεν κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την προπαγάνδα και τις θεωρίες συνομασίας μέσα από την πλατφόρμα του, η οποία αποτελεί και το άγιο δισκοπότηρο κακόβουλων χρηστών με διαφορετική ατζέντα.

Για την ώρα, το podcast του Zuckerberg βρίσκεται μόνο στο Spotify.