Χρειάστηκε τελικά να περιμένουμε λίγο περισσότερο μέχρι να φτάσει η μέρα που η Blizzard θα ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα ότι ετοιμάζει την τέταρτη συνέχεια του Diablo.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης της εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο BlizzCon και φυσικά σκόρπισε ενθουσιασμό στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους οι οποίοι θα «επιστρέψουν στο Sanctuari» κάποια στιγμή μέσα στο 2020. Για την ώρα η Blizzard δεν αναφέρει πότε ακριβώς θα κάνει την εμφάνισή του το παιχνίδι, κάτι που ίσως μάθουμε το καλοκαίρι στην Ε3.

Γνωρίζουμε πάντως με βάση τις πληροφορίες που γνωστοποίησε η εταιρεία ότι θα υπάρχουν τρεις κλάσεις χαρακτήρων, οι Sorceress, Barbarian και Druid. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, οι gamers θα μπορούν να παραμετροποιούν τον χαρακτήρα που έχουν επιλέξει με σκοπό να τον κάνουν πιο δυνατό αλλά και πιο αποτελεσμάτικο στις μάχες που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Φυσικά το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού αναμένεται να είναι ένα από τα δυνατά του χαρτιά, όμως για την ώρα και αυτό παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Η Blizzard θα κυκλοφορήσει το Diablo IV για PlayStation 4, Xbox One και φυσικά και για PC, την πλατφόρμα όπου ξεκινήσαν όλα.